Helena Yli-Koskis Blog

 
September 2, 2014

Mindfulness på Sydpolen i Södertälje

No Comments
 

Idag börjar mina mindfulness grupper på Sydpolen igen efter sommaruppehållet. Slagit mig ner på bänken vid vattnet som jag brukar göra på vägen dit. Vem är jag nu? Stämmer av mig själv innåt….trötthet, förväntan, lugn. Värme, ljuvlig havsdoft i näsborrarna, är det en värdering? ……nyfiken, vänlig.
Minns ett annat tillstånd, nästan som i ett annat liv, när mycket var styrt av krav och rädsla. Då sade inre rösten strängt -Värdera inte! Nu värderar du, man ska inte värdera i mindfulness.
Tålamod och vänlig närvaro har förvandlat mig. Nu får det vara som det är med det mesta. Inte mycket jag kan kontrollera i alla fall. Livet lever mig som livet vill i varje stund. Jag kan lika gärna slappna av och bara vara.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>