• Om mig
 • Samtal
 • Samtal

  “Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem som är skapade med det gamla sättet att tänka.”- Einstein

  Som grund för mina samtal har jag Kognitiv psykoterapi. Kognitiv psykoterapi är en riktning inom KBT.

  I KBT utgår vi oftast från din livssituation här och nu. Tillsammans undersöker vi laddade situationer i ditt liv, genom att kartlägga vad som händer i tankarna, känslorna och kroppen. Vi arbetar jämbördigt, du är specialist på ditt liv och jag har kognitiva tekniker. Vi är som två vetenskapsmän och vi undersöker tillsammans.

  Kanske lider du av stress, ångest eller depression. Genom samtalet får du en möjlighet att se och att bemöta, de ofta automatiska reaktionerna, med medkänsla och förnuft. Vilket skapar en möjlighet att agera på ett nytt mer konstruktivt sätt. Jag delar med mig av många effektiva verktyg, som hjälper dig att förstå dig själv bättre och att ändra på gamla mönster. Kognitiv terapi är hjälp till självhjälp, att bli din egen bästa vän.

  “Att få ta del av Helenas tillit, professionella bemötande och genuina vänlighet, det känns priviligerat. Jag har växt som människa, utvecklat mig och fått verktyg som hjälper mig när det stormar.”
  – Leena P

  “På grund av sjukdom, hamnade jag i mitt livs svåraste kris. Hos Helena fick jag inre verktyg att handskas med livet precis som det är för mig just nu. Jag har genomgått några olika terapiformer tidigare i mitt liv, aldrig har jag kommit i närheten av något som varit så läkande som KPT/mindfulness. Aldrig tidigare har jag heller blivit så respekt och kärleksfullt bemött i en terapeut-klientrelation som hos Helena.”
  – Helena A

  “Helena lever det hon lär- hon är grundad och centrerad och det är tryggt att vara i hennes närhet. Hon är tålmodig och icke dömmande vilket gör det lätt för mig att öppna mig med henne. Hon kombinerar psykologiska teorier och metoder med mindfulness, vilket skapar en läkande terapi. Hon hjälper mig att älska mig själv mer och att arbeta mer effektivt! Terapin har förändrat mitt sätt att tänka och bokstavligen förändrat mitt liv.”
  – Jane G

   

   
   
   
   
   

   
 • Kurser
 • Blog
 • Kontakt