• Om mig
 • Samtal
 • Kurser
 • Kurser

  Mindfulness

  Mindfulness eller medveten närvaro på svenska har sitt ursprung i Buddhismen. Det handlar om att stanna upp i nuet, att genom andningen, sinnena och kroppen få kontakt med vad som pågår just nu. Inom mig och utanför mig. Dessa tekniker och meditationsövningar har ett stort genomslag i västvärlden idag. Metoderna är mycket effektiva i hanteringen av stress, smärta och känslomässigt lidande. Det är nu jag lever, det förflutna är över och framtiden är ännu inte här. Genom kontakten med nuet, genom andrum och sinnesnärvaro får jag en helt ny livskänsla.I kursen lär du dig ett vänligare förhållningssätt till kroppen, tankarna och känslorna.
  Medkänsla med sig själv, relationer, acceptans och tålamod.

  Jag erbjuder åtta veckorskurser i Mindfulness
  En dagars kurser
  Helgkurser

  The Work of Byron Katie

  The Work handlar också om närvaro och är en väg att hantera sina smärtsamma tankar och berättelser. I The Work skriver jag ner mina dömmande tankar och bemöter dom med fyra frågor:

  Är det sant?
  Kan jag verkligen veta att det är sant?
  Hur känns det när jag har den här tanken?
  Hur känns det om jag inte har tanken?

  Sedan vänder jag på tanken och ger exempel.
  När jag mötte The Work för första gången på riktigt 2005, ledde den helgkursen till stora positiva förändringar i mitt liv. Efter det reste jag till USA och deltog i “nine day school of The Work”. Jag har deltagit i flera coachutbildningar med Byron Katie och andra lärare.

  Jag erbjuder sessioner och kurser i The Work

  Konstkurser

  Kroki, experimentell teckning och målning. Fem år på konstskolor har gett mig en stor leksakslåda med övningar som leder till ökad närvaro, koncentration och frigör modet att skapa. Kom och lek med mig! Vi arbetar med levande modell.

  Helgkurser

  Kurser med olika teman, jag använder de olika verktyg jag förvaltar. Under en helg finns möjlighet till fördjupning, det uppstår en intimitet i mötet med sig själv och med andra på ett helt unikt sätt.
  Ibland gör jag kurser tillsammans med andra erfarna kursledare och terapeuter där deras kunskaper kompletterar mina.

  Akuella kurser

  MINDFULNESS KURS MEDVETEN NÄRVAROVi träffas 8 söndagar med början 8/2 de övriga kurstillfällena är 15/2, 22/2, 1/3, 8/3. 15/3, 22/3 har vi en heldag i tystnad och 29/3 är avslutas kusen. Tiderna är mellan kl 10,30 och kl 13, platsen Kulturhuset i Ytterjärna. Med på kursen denna gång är Anette Bäck som kommer att dela behagliga mindfulness- yoga rörelser. I kursen ingår cd skivor och övningar mellan gångerna vi ses. Kostnad 4000 kr inkl moms, friskvårdspeng gäller.Ladda ner kursprogram

   
 • Blog
 • Kontakt